• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Prinskorv

Kök Svenskt

Ingredienser
  

  • 1000 g nötkött
  • 1000 g fläskkött
  • 1000 g späck
  • 1000 g potatis (halvkokt)
  • 1530 ml mjölk
  • 88 g salt
  • 1 msk kryddpeppar (nymald)
  • 1,5 tsk vitpeppar (nymald)

Instruktioner

  • Koka upp mjölken och skumma av den. Låt svalna.
  • Nötkött och fläskkött males 2 gånger fint (2-3mm hålskiva).
  • Mal ytterligare en gång, denna gång tar du med späcket och potatisen.
  • Blanda alla ingredienser och arbeta smeten en timma för hand – eller ca 10 min med assistent.
  • En bakmaskin eller matberedare gör jobbet enkelt för dig.
  • Stoppa smeten löst i 25mm fårfjälster och forma prinskorvar.
  • Du kan antingen använda dessa som färska prinskorvar eller gör som följer.
  • Rök korvarna lätt under några timmar med alspån.
  • Lägg korvarna i kokande vatten med lite salt.
  • Stäng av värmen och låt korven stå ca 20-30 min.
  • Kyl korven med kallt vatten.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!