• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Leverera till

Räfflade vakuumpåsar

Räfflade vakuumpåsar – Brett utbud av högkvalitativa vakuumpåsar.
Våra räfflade vakuumpåsar passar de flesta hushållsvakuummaskiner.

Påsarna är helt fria från ftalater och Bisfenol-A (=BPA) och är godkända för kontakt med livsmedel.
Vi betalar FTI-avgift på alla vakuumpåsar som säljs till företag.

Läs mer

Varför använder man vakuumpåsar?

Vakuumpåsar används oftast för att förpacka livsmedel och därmed förlänga hållbarheten genom att minimera mängden syre när luften dras ur påsen. På så sätt konserveras maten och föruttnelseprocessen bromsas. Om du fryser in livsmedel som vakuumpackats kan du förlänga hållbarheten upp till fem gånger.

Vad finns det för fördelar?

Vakuumpåsar har en stor fördel gentemot många andra förvaringskärl i och med att du drar ut luften ur påsen. När syret i luften avlägsnas så konserveras produkten och hållbarheten ökar. Här finns flera fördelar vid sidan av hållbarheten, som naturligtvis även påverkas av hur den har hanterats och eventuellt kontaminerats. Om produkten kontaminerats och det finns en bakteriebeläggning så försvinner inte den i och med vakuumeringen. Hygien är därför av största vikt när livsmedel hanteras. Bland annat så håller sig både sallad och fisk färskare och fräschare betydligt längre i kylskåpet om den har vakuumföpackats. Det är dessutom bättre för både plånbok och miljö tack vare vakuumering minskar matsvinnet.

Hur fungerar vakuumförseglingsprocessen?

Det finns två typer av vakuummaskiner och vakuumeringstekniker; Snorkelvakuummaskin – eller som de flesta säger: hushållsvakuumförpackare, och kammarvakuummaskin. Den vanliga vakuumförpackaren suger ut luften ur påsen, som är försedd med mikrokanaler. Det är den typen av påsar som brukar benämnas som “räfflade”. När maskinen känner av att maximal mängd luft sugits ut slår den över i förseglingsläge och smälter ihop de båda påssidorna med varandra. En kammarvakuummaskin fungerar på så sätt att maskinen suger ut luften ur kammaren och i viss mån fyller påsen med luft och när kammaren är tömd så fylls den snabbt med luft igen och den processen gör att luften i påsen pressas ut i ett slag. Därefter förseglas påsen med en svetsfog. När luften och därmed också syret försvinner så reduceras risken att anaeroba organismer, som inte behöver syre, växer till sig. Dessa organismer får i stället sin energi genom att kolhydrater t. ex. glukos oxideras till enklare beståndsdelar. När dessa organismer inte kan växa till sig så ökar därmed hållbarheten på livsmedlet i påsen.

Vad är påsarnas kapacitet?

De vanliga räfflade påsarna har en tjocklek om 90 my och tål temperaturer ner till -20 grader C. Skall du använda påsarna till sous vide-tillagning så är maxtemperaturen 70 grader C i max 2 timmar och 100 grader i max 15 minuter. Har du behov av höga temperaturer under längre tid så har vi kokbara påsar som tål temperaturer upp till 120 grader C i minst 2 timmar.
Läs mindre

25 produkter

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!