• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum

Leverera till

Produkter

Giltiga från och med 2021-03-23.

Allmänt
Verksamheten Lundgrens Skafferi bedrivs av AB K A Lundgren, org.nr. 556015-6522, Äsperedsgatan 18, 424 57 Gunnilse.

Tillämplighet

Lundgrens Skafferis allmänna försäljningsvillkor gäller från och med ovan angivna datum och ersätter alla tidigare publicerade försäljningsvillkor. Vid försäljning till privatpersoner gäller även tvingande bestämmelser i Konsumentköplagen (1990:932), Distans- och Hemförsäljningslagen (2005:59) och E-handelslagen (2002:562). Försäljning sker endast till beställare som är myndig eller har målsmans godkännande.
 
Pris och Betalning
SVERIGE: Samtliga priser hos Lundgrens Skafferi är angivna i svenska kronor  och är inklusive moms. På beställningar tillkommer det en fraktkostnad enligt villkoren nedan och den visas alltid i samband med betalning. Vi reserverar oss för felaktigt införda uppgifter om priser i butiken.

Vi använder oss av Walley Checkout för säkra betalningar över nätet och de erbjuder faktura, delbetalning, kortbetalning, bankbetalning mm. Både privatpersoner och företag kan betala via Walley.

För privatpersoner gäller följande:

I samarbete med Walley erbjuder vi betalning med Walley Checkout. Walley Checkout samlar alla de viktiga betalsätten i en och samma lösning – välj mellan Swish, direktbank- och kortbetalning, faktura eller delbetalning (betalningsalternativen kan variera över tid). Du bestämmer själv vilket betalsätt du vill använda i kassan, innan du bekräftar köpet.

Faktura eller delbetalning innebär att du får hem varorna innan du betalar. Du kan sedan välja att antingen betala hela beloppet på en gång eller dela upp det i mindre delar. Förfallodatum kan skilja sig åt och framgår på den faktura eller delbetalningsavi som skickas till dig. Leveranssätt samt eventuella avgifter som tillkommer visas i kassan innan du bekräftar köpet. En mindre kreditprövning görs, som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

På my.walley.se kan du se och betala alla dina fakturor från Walley.

För att se fullständiga villkor för Walley Checkout se länkarna nedan:

Allmänna villkor för faktura och kontokredit
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Vid orderläggning skickas en mottagningsbekräftelse via e-post. Bekräftelsen innehåller information om innehållet i beställningen.

NORGE: Priser i NOK er ekskl. Mva. Mva betales til speditør (DHL) sammen med spedisjonsgebyr (og beløp). OBS! IFra 1. januar 2020 blir toll- og avgiftsfritaket på varer under 350 kroner fjernet for alle næringsmidler og varer som har særavgift: https://www.toll.no/no/netthandel/350kroner/

DANMARK: Priser i DKK. På beställningar tillkommer det en fraktkostnad enligt villkoren nedan och den visas alltid i samband med betalning.

FINLAND OCH ÅLAND: Priser visas i Euro inklusive moms. Kunder från Finland handlar inkl. moms. Kunder från Åland handlar exkl. moms. (Dras bort i efterhand när ordern är genomförd). På beställningar tillkommer det en fraktkostnad enligt villkoren nedan och den visas alltid i samband med betalning.

För FÖRETAG gäller följande:

I samarbete med Walley erbjuder vi betalning med Walley Checkout. Walley Checkout samlar alla de viktiga betalsätten i en och samma lösning – välj mellan kortbetalning, faktura eller delbetalning (betalningsalternativen kan variera över tid). Du bestämmer själva vilket betalsätt du vill använda i kassan, innan du bekräftar köpet.

Faktura eller delbetalning innebär att du får levererat varorna innan du betalar. Förfallodatum kan skilja sig åt och framgår på den faktura som skickas till företaget. Leveranssätt samt eventuella avgifter som tillkommer visas i kassan innan du bekräftar köpet. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

Fullständiga villkor för Walley hittar du här:

Allmänna villkor för faktura B2B

Leverans
Order på produkter som finns i lager och som mottagits före klockan 12.00 expedieras som regel samma dag.

Leveranstid varierar beroende på postnummerområde men sker normalt inom 1-3 vardagar från påbörjad leverans inom Sverige.

Till privatpersoner inom Sverige använder vi oss av DHL Service Point vilket innebär att du själv hämtar ut ditt paket på något av DHLs utlämningsställen, oftast det som ligger närmast den av dig angivna adressen. DHL har rätt att byta utlämningsställe, t. ex. vid hög belastning hos ombudet. Ditt paket aviseras direkt till det mobilnummer du angivit vid registrering av ordern. När du får en avisering från DHL om att paketet finns att hämta ut på en Service Point tar du med dig sändningsnumret och legitimation. Vilken Service Point paketet finns på framgår av aviseringen. Klicka här om du vill söka din närmsta Service Point. Om du inte blir aviserad av DHL inom 1 vecka från att du gjorde beställningen ska du kontakta kundtjanst@lundgrensskafferi.se. Det kan då hända att du angivit fel mobilnummer vid registreringen. Har du som privatperson som valt DHL Paket för försändelse som understiger 20 kg. och som kan skickas med DHL Service Point kommer denna att ändras till DHL Service Point. Tjänsten DHL Paket skickas endast till företagsadresser och vi får betala en extra avgift för detta.

Tänk även på att du måste ha en giltig id-handling för att kunna hämta ut ditt paket. Vi kan inte ändra mottagare eller påverka ombuden då de följer DHL:s regelverk. Om du inte kan legitimera dig kommer paketet att gå i retur till oss. Se nedan vad som gäller för outlösta paket.

Paketet ligger kvar hos DHL Service Point i 14 dagar. Under denna tid skickas två påminnelser, dag 2 och dag 7, om paketet inte hämtats ut. Därefter skickas paketet tillbaka till oss. För outlösta paket, som skickats tillbaka till oss, debiteras en frakt- och hanteringskostnad om 199 kr som dras från det som fortfarande är säljbart i webshopen. Det görs även avdrag för de varor som inte går att sälja, t. ex naturtarm och startkultur. Fraktkostnaden vi har för att skicka försändelsen till dig kommer fortfarande även den debiteras utöver de 199 kronorna. Det eventuella belopp som återstår krediteras sedan.

DHL är ansvarig för paketet under transport. Om ditt paket har skadats under frakt, skall du på plats reklamera till utlämnande DHL SERVICE POINT genom att på kvittensdelen ange skadans omfattning. Skadan skall bestyrkas av Service Points personal och därefter ska en skadeanmälan göras. Kontakta  oss via e-post kundtjanst@lundgrensskafferi.se och ange ordernummer och skadans omfattning så upprättar vi skadeanmälan. Upptäcks transportskada vid senare tillfälle måste skadeanmälan upprättas senast 7 dagar efter att godset kvitterats.

Fraktkostnad
Ordinarie fraktkostnad inom Sverige är 59 kr per order. Ordrar över 700 kr är fraktfria. Dock har vi valt att placera det 5 kronor dyrare och gröna alternativet överst och förvalt – detta för att vi tillsammans skall hjälpas åt att snabbare nå de hållbarhetsmål som är nödvändiga för vår planet och kommande genereationer. Varor kan också avhämtas hos Lundgrens Skafferi utan kostnad. Till Norge och Finland gäller fraktfritt vid beställningar till ett värde över 1 500 SEK.

Reklamation
Trots våra egna och våra leverantörers höga kvalitetskrav kan enstaka varor vara behäftade med fel. Spara alltid orderbekräftelsen som bevis för att du har köpt varan hos oss.

Om en vara är felaktig (ang. transportskada, se särskild info under Leverans) skall du reklamera den till Lundgrens Skafferi inom skälig tid samt returnera varan enligt de instruktioner du får av oss när vi mottagit reklamationen. Du bör undersöka alla varor noggrant vid mottagandet för att förvissa dig om att de är felfria.

Reklamation skall göras via e-post till kundtjanst@lundgrensskafferi.se. Uppge ordernummer, vilken vara du vill reklamera, samt orsak till reklamationen.

Information om ångerrätt
Enligt LODA (Ångerrätt enligt lag om Distansavtal och avtal utanför affärslokaler) har du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du skall kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning inom dessa 14 dagar. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden. Tänk på att du är ansvarig för eventuell värdeminskning som uppstår om du hanterar en produkt i större omfattning än vad som krävs för att fastställa funktionen. Om du skickar tillbaka en vara som vi inte kan sälja vidare kommer vi att debitera dig för motsvarande värdeminskning.

Retur via brev- och paketförsändelse skickas till:
Lundgrens Skafferi
Äsperedsgatan 18
424 57 Gunnilse

Vill du köpa en smidig och billig frakt av oss kan du göra det här: RETURFRAKT Kontakta  oss sedan och meddela vilken vikt paketet har. Antingen via e-post kundtjanst@lundgrensskafferi.se eller på telefon 031-704 16 16. Så skickar vi en returfraktsedel till dig.

Glöm inte att bifoga ditt namn och ordernummer i försändelsen! Skicka gärna ett mejl till kundtjanst@lundgrensskafferi.se så att vi vet att returen är på väg.
Vi sätter tillbaka pengarna på det kort du använde vid betalning så fort vi mottagit returen och konstaterat att varan är i samma skick som vid leverans från oss.

Tvistlösning
Lundgrens Skafferi följer den lagstiftning som säger att vi skall informera om möjligheterna till alternativ tvistlösning enligt en EU-förordning som trädde i kraft 1 januari 2016. Det betyder att om du vill klaga på en vara eller tjänst som du har köpt på nätet och inte vill gå till domstol, kan du använda tvistlösning på nätet för att nå en uppgörelse.

Här finns en länk: Tvistlösning

Vidare skall vi även informera om att man kan anmäla sitt ärende till ARN, samt deras adress: Allmänna reklamationsnämnden Box 174  101 23 Stockholm och webbplats: ARN

Personuppgifter
Lundgrens Skafferi är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar till oss. Uppgifterna lagras säkert och skyddat i syfte att vi skall kunna fullgöra våra åtaganden gentemot kund samt i marknadsföringssyfte. Du kan när som helst ändra dina uppgifter genom att logga in på vår webbsida med det användarnamn och lösenord du tillsänts via e-post om du har skapat ett konto. Vi kommer självklart aldrig att lämna ut dina mejluppgifter till någon tredje part.

Pricerunner

Som medlem på PriceRunner skyddas ditt köp upp till 50.000 kronor om något problem inträffar. Denna Köpgaranti är gratis för dig som konsument och gäller på alla köp när du handlar hos oss. Köpgarantin gäller för konsumenter skrivna i Sverige. Om en butik inte tar sitt ansvar enligt Konsumentköplagen och löser problem relaterade till ett köp inom 60 dagar så träder garantin i kraft. Även om du inte redan är medlem hos PriceRunner och kommit till vår hemsida genom dem så kan ditt köp omfattas av Köpgarantin. Det enda du behöver göra är registrera dig inom 60 minuter efter ditt köp. Att bli medlem kostar inget och tar mindre än tre minuter! Besök PriceRunner för gratis Köpgaranti

För att Köpgarantin ska gälla så måste beställningen vara addresserad till dig personligen. Du är berättigad ersättning om något går fel med ditt köp såsom att varan är defekt, en enskild vara saknas vid leverans, varan är felaktig eller leverans uteblir.  Ersättning betalas endast för inköpskostnader, fraktkostnader och den direkta ekonomiska skada du som kund lidit. Ingen ersättning lämnas för andra direkta eller indirekta kostnader, värdeminskning eller uteblivna intäkter.

För fullständiga villkor och regler och lista på undtantagna kategorier besök PriceRunner.

Ja tack, ta mig till PriceRunner för gratis registrering!

Övrigt
Aktuella erbjudanden gäller så länge lagret räcker, om inget annat anges.
Kundtjänst: 031-704 16 16. Kundtjänst är öppen mellan 08:00 och 15.30 mån-fre. Lunchstängt mellan 12.00-12.30. Dag före röd dag stänger kundtjänst kl 13.00. Lör-sön stängt.

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!