• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Leverera till

Kamado & Bordsgrillar

Mushikamado – en flyttbar träkolsgrill – upptäcktes av amerikaner efter andra världskriget och används idag som Kaamadogrill. Ordet Kamado kommer från japanskan och betyder ugn eller spis men har översatts till ”plats för kitteln”. Kanjitecknet 竈 betyder Kamado. Idag används begreppet för alla liknande typer av keramiska grillar.

Moderna Kamadogrillar tillverkas av olika material. Det används värmebeständig keramik och andra eldfasta material, traditionell terrakotta – en porös keramik av naturlig lera, eller portlandscement blandad med krossad lavasten. Kamado grillens ytbehandling kan också variera. Den kan vara täckt med högblank keramisk glasyr, färg, dekorativ texturerat gips eller keramisk mosaik. Den moderna keramiken och det eldfasta materialet skyddar grillen från sprickbildning.

Vanligtvis värms en Kamadogrill med träkol. (Det finns även några elektriska eller gaseldade grillar av Kamadotyp.) Vid grillning rekommenderas träkol för att kunna behålla den ”rena smaken“ i maten, (undvik ämnen som kan påverka smaken, t.ex. ge metallsmak). Träkol lämnar väldigt lite aska efter sig och är dessutom en miljövänlig och mycket renare produkt än briketter vilka kan påverka smaken på maten. Träkol framställs på ett miljövänligt sätt genom användning av rotskott. Och det trevligaste av allt är att maten som är tillagad på naturligt träkol behåller en härlig naturlig arom av trärök.

Tack vore den optimalt isolerade konstruktionen och de värmebevarande egenskaperna kan Kamadogrillen värmas upp till 400°C. Det går även lätt att justera luftflödet och temperaturen, och här finns det många likheter med en vedeldad ugn. Man kan även steka eller baka mat precis som i en vanlig ugn. Kamadogrillen används inte bara till rökning och grillning, utan även till pizzabakning och för att grädda bröd, kakor eller kaffebröd. En Kamadogrill kan utan problem användas året runt!

7 produkter

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!