Coppa

Coppa

Coppa gjord med våra lufttorkningspåsar.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré
  • 28 g nitritsalt
  • 2 g dextros
  • 2 g svartpeppar grovmalen

Rub

  • 1,5 tsk rökt paprika
  • 1 tsk chipotlepulver
  • 1 tsk granulerad vitlök

Alternativ rub

  • 1,5 tsk grovt krossade fänkålsfrön
  • 1 tsk granulerad vitlök
  • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar

Övrigt

  • Gourmetpåse för lufttorkning

Instruktioner

  • Putsa karrén från löst utstickande bitar och bind upp.
  • Rubba in saltblandningen och packa karrén i en vakuumpåse och lägg in i kylen 7-10 dagar.
  • Efter 7-10 dagar tar man ur karrén och sköljer av i kallt vatten.
  • Torka den torr, applicera rub (inte alltför tjockt) och i packa i lufttorkningspåse.
  • Väg av den och skriv datum. Lägg på galler i kylskåp, helst 3-5 grader.
  • Efter en viktavgång på 35-40% är den klar, men ska helst ligga någon vecka packad i vakuumpåse för att fördela fukten i köttet.