• Kunden i centrum
 • Snabba leveranser
 • I branchen sedan 1902
 • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Leverera till

Är du intresserad av att prova att göra din egen korv, men osäker på hur du ska börja? Oroa dig inte, vi har all information du behöver för att komma igång med din korvtillverkning här!

Att tillverka egen korv är en otroligt rolig upplevelse. Det kan nästan kännas som ett spännande experiment till och med! Antalet korvvarianter är många och att välja rätt sort att börja med kan därför vara överväldigande.

Tidigare var korvtillverkning mer säsongsbetonad och främst förknippad med julen, men idag har intresset för att göra egen korv spridit sig. Det uppskattar vi på Skafferiet och därför finns vi här för att kunna erbjuda vårt breda sortiment till korventusiaster – året runt.
Vårt utbud av korvrelaterade produkter är stort, och för att underlätta har vi samlat lite grundläggande information här.

Vi tycker att det enklaste sättet att komma igång är att prova på att göra en färskkorv, som till exempel Salsiccia. Det är en korv som du sedan kan steka, grilla eller koka för att njuta av dess smaker.

Låt oss guida dig genom processen. Vi ger dig de verktyg och kunskap du behöver för att göra din första egentillverkade korv. Med vår hjälp kommer du snabbt att bli en korvmästare och kunna experimentera med olika recept och smaker!

Så varför inte ge dig i kast med att göra din alldeles egna färskkorv? Du kommer upptäcka en ny värld av smaker och njuta av den stora tillfredsställelsen i att ha skapat något unikt med dina egna händer. Låt korvtillverkningen bli ditt nya kulinariska äventyr!


Dags för korvtillverkning!

gör såhär:

 1. Förbered ingredienserna: Blötlägg naturfjälstret i god tid. Läs mer om blötläggning av fjälster genom att klicka på länken.
  Välj sedan råvaror som kött, kryddor och eventuella tillsatser av god kvalitet enligt ditt valda korvrecept.
  Vi rekommenderar detta recept på Salsiccia för nybörjare.
 2. Mal köttet: Använd en köttkvarn för att mala köttet till önskad grovlek. Du kan även använda dig av färdigmald färs med en fetthalt runt 20 %.
 3. Krydda och blanda: Tillsätt valda kryddor, salt och vatten enligt recept.
  Blanda ordentligt tills smeten känns klistrig mot fingrarna för att säkerställa att kryddorna fördelas jämnt genom korvsmeten, samt för att få en bra bindning. En bra bindning motverkar att korven sedan känns torr och grynig. Smeten ska hålla en temperatur under 4 grader för bästa resultat.
 4. Stoppa korven: Använd en korvstoppare/korvspruta eller spritspåse för att fylla korvsmeten i korvskinnet. Se till att få med så lite luft som möjligt för att undvika luftbubblor.
 5. Snurra korvarna: När du stoppat hela korvskinnet är det dags att snurra korvarna till önskad längd. Börja med att fördela/massera ut korvsmeten jämt i skinnet, och knyt en knut i varje ände.
  Sedan måttar du ut en korv i önskad längd, nyper till med fingrarna i varje ände och snurrar korven från dig. Nyp till och snurra varannan korv – så snurrar de inte upp sig. Skulle korvarna ändå envisas med att snurra upp sig kan man istället knyta med lite steksnöre.
 6. Tillaga korvarna: Beroende på korvens typ och recept kan du välja att steka, grilla eller koka korvarna innan du njuter av dem. Tänk på att en smal korv blir genomstekt snabbare, vilket kan vara önskvärt att börja med som nybörjare!
  Svinfjälster blir bäst om du steker/grillar, då det annars kan bli lite segt och svårt att bita igenom. Vill du ha ett tunt skinn som är lätt att bita igenom rekommenderar vi fårfjälster.

Psst … på vår YouTubekanal kan du ta del av tips och tricks!
Vill du hellre studera litteratur har vi ett brett utbud av böcker om att göra egen korv.


Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!