Tillbaka till översikten Falukorv Falukorv Skriv ut receptet Spara som pin Ingredienser 1230 g nötkött1020 g fläskkött750 g sidfläsk (färskt utan svål)1475 ml vatten (kallt, gärna hälften is)170 g potatismjöl98 g nitritsalt40 g gul lök9 g vitpeppar (nymald)2 g ingefära (mald)2 g muskotnöt (mald)2 g askorbinsyra InstruktionerKör nötkött och lök i en mixer.Tillsätt av vattnet så det blir en slät smet.Tillsätt nitritsaltet och resten av vattnet under gång.Tillsätt nu allt fläsk under mixning.Tillsätt resten av ingredienserna och låt mixern blanda allt ordentligt.Stoppa smeten i krokfjälster och knyt av i lagom falukorvslängd.Låt korven hänga en stund och torka.Rök sedan korven varmt till en innertemp på 71°C.Kyl därefter ner korven i isvatten till ca 8°C. Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi @lundgrensskafferi @lundgrensskafferi