Varukorg
Komplett kryddblandning med härlig doft av kanel, ingefära och kryddpeppar för tillverkning av Julkorv.
Recept:
1000 g blandfärs eller fläskfärs ( 15-35% fetthalt)
92 g Julkorvskrydda
3-4 dl kallt vatten
Blanda först julkorvskryddan tillsammans med köttfärsen.
Tillsätt därefter vattnet i omgångar. Blanda tills köttmassan binder sig och känns klistrig.
Stoppa smeten i grovt svinfjälster eller kroktarm (skölj ur fjälstret enligt anvisning först), och sjud korven till en innertemperatur på 72°C.
Viktigt att korven aldrig kokar då skinnet kan spricka!
Låt korven svalna något innan ni skalar och äter.
Ingredienser: Potatisstärkelse, salt, potatisfiber, krydda (kryddpeppar, vitpeppar, kanel (cassia), ingefära)
Näringsvärde/100g kryddblandning:
Energi: 981 kJ / 234 kcal
Fett: 0 g
-varav mättat fett: 0 g
Kolhydrater: 54 g
-varav sockerarter: 0 g
Kostfibrer: 5,5 g
Protein: 0,7 g
Salt: 23,9 g
Ytterligare information
| Artikelnummer | |
|---|---|
| Vikt | 0,5 kg |
| Dimensioner | 0,0 × 0,0 × 0,0 cm |
