Go Back

Finocchiona

Kök Italienskt

Ingredienser
  

  • 2500 g magert fläskkött
  • 500 g späck från gris
  • 125 g salt
  • 13 g svartpeppar (hälften finmald, hälften grovmald)
  • 0,5 msk fänkål (gärna vid italiensk och då dubbel mängd)
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 0,5 dl chianti (rött vin)

Instruktioner

  • Skär med en skarp kniv, köttet väldigt fint i små, små bitar och därefter detsamma med späcket. Undvik att mala denna korv då den blir bättre när man skär allt fint.
  • Blanda övriga ingredienser och låt stå och dra i vinet en stund innan du blandar det med köttet. Blanda kött och övriga ingredienser ca 10-15 min så köttmassan binder ihop fint.
  • Stoppa i ca 30 mm grisfjälster och gör ca 10-15 cm långa enskilda korvar. Låt skinnet hänga tomt i bägge ändar och knyt nära köttmassan eller knyt med hushållssnöre närra köttmassan. 
  • Prickla korven med en nål och pressa ut all luft genom att platta till korven lite på sidan. 
  • Rulla korvarna i aska från lövträ och lägg dem att mogna och torka i en sval källare eller liknande, i ca 4 månader.
  • Borsta bort askan och skär i skivor och njut.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi