Parmesan- och olivkorv
Recept på smarrig parmesan- och olivkorv. En riktigt god korv vi har gjort här på skafferikontoret!
Portioner: 20 korvar
- 900 g fläskkarré
- 1100 g fläsksida
- 100 g vatten iskallt
- 38 g havssalt
- 8 g svartpeppar krossad
- 80 g soltorkade tomater
- 80 g parmesan tärnad 5 - 8 mm
- 12 g bladpersilja hackad färsk
- 6 g basilika hackad färsk
- 80 g oliver (Calamata) hackade
- 6 g vitlökspulver
Lägg fjälster i blöt i max ljummet vatten 1 timme innan. Mal karré och fläsksida (halvfruset).
Se även till att alla blandbunkar och de delar som kommer i kontakt med kött och smet är iskalla, så lägg dem gärna i frysen ett par timmar innan du börjar.
Blanda alla kryddor med det malda köttet. Tillsätt spädning.
Dra på fjälstret på korvstopparen och börja stoppa.
När allt är stoppat, snurra upp i lagom längd. Nyp och snurra, mät upp två längder och snurra igen. Alltså varannan längd snurras.