Tillbaka till översikten

Skafferiets julkorv

Skafferiets goda julkorv!

Julkorv gjord med rakfjälster

ingredienser

Visa ingredienser för
 
malkött av älg 0.4 kilo
sidfläsk, rimmat 0.52 kilo
gul lök 0.6 styck
nitritsalt 12 gram
vitpeppar 2 gram
kryddpeppar 1.8 gram
potatismjöl 52 gram
byt ut mängden nitritsalt om du använder färskt sidfläsk, till: 24 gram

 

gör så här

Ta upp fjälstret och skölj igenom det ordentligt i max ljummet vatten. Låt ligga i blöt tills det är dags att stoppa korven. 

 

Rensa köttet från senor och lösa hinnor. Skär bort svålen från sidfläsket. Skär såväl fläsket som älgköttet i 3-4 cm bitar.   

 

Mal fläsket och älgköttet tillsammans med den grovhackade löken genom 2 mm skiva eller flera gånger genom 3/4 mm skiva. Finns kraftig snabbhack/matberedare att tillgå rekommenderas att använda den efter malning.   

 

Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Därefter malning. Alternativt kör smeten i matberedaren en kort stund.  

 

Tillsätt litet kallvatten efterhand vid behov om smeten blir tungarbetad.
 

 

Stoppa korven med korvstoppare eller med köttkvarn kompletterad med korvhorn. Låt korven vila ca 12 timmar.  

 

 

Låt vakuumpacka korven i Sous Vide påse och tillred i Sous Vide bad i 45 minuter under 80-85°.
Därefter är korven färdig att ätas, varm eller kall.
 

 

Scrolla längst ner så ser du våra varor som ingår i receptet