Varukorg
Falukorv
Falukorv
Ingredienser
- 1230 g nötkött
- 1020 g fläskkött
- 750 g sidfläsk färskt utan svål
- 1475 ml vatten kallt, gärna hälften is
- 170 g potatismjöl
- 98 g nitritsalt
- 40 g gul lök
- 9 g vitpeppar nymald
- 2 g ingefära mald
- 2 g muskotnöt mald
- 2 g askorbinsyra
Instruktioner
- Kör nötkött och lök i en mixer.
- Tillsätt av vattnet så det blir en slät smet.
- Tillsätt nitritsaltet och resten av vattnet under gång.
- Tillsätt nu allt fläsk under mixning.
- Tillsätt resten av ingredienserna och låt mixern blanda allt ordentligt.
- Stoppa smeten i krokfjälster och knyt av i lagom falukorvslängd.
- Låt korven hänga en stund och torka.
- Rök sedan korven varmt till en innertemp på 71°C.
- Kyl därefter ner korven i isvatten till ca 8°C.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris