• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Havtornsalami

Recept på god havtornssalami gjord med våra lufttorkningspåsar. Här är ett smidigt och enkelt recept för att göra egen salami hemma.
Kök: Svenskt
Portioner: 1 kg

Ingredienser

  • 800 g fläskkarré
  • 200 g späck
  • 3 g havtorn
  • 2 g enbär
  • 28 g nitritsalt
  • 2 g dextros
  • 0,5 dl rödvin medelfylligt

Övrigt

  • Gourmetpåse skinn för lufttorkning eller rakfjäkster

Instruktioner

  • Mal kött och späck med en 6-8 mm hålskiva.
  • Blanda alla kryddor och kör i en mixer. Det går att hoppa över havtorn om man inte har det.
  • Blanda kryddorna med korvsmeten.
  • Fyll påsarna med korvsmeten. Väg och skriv datum.
  • Låt salamin hänga dragfritt i rumstemperatur 2 dagar så att fermenteringsprocessen startar.
  • Därefter ska salamin in i kylen i ca 5-6 veckor. Tänk på att lägga den på ett galler om du inte kan hänga upp den. Om korven ligger direkt mot en slät yta, släpper inte påsen ut någon fukt på den sidan.
  • Receptet innehåller inte någon startkultur, men om man vill ha det så går det ju bra att tillsätta.