• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Värmlandskorv 1

Kök: Svenskt

Ingredienser

  • 1 kg fläskkött
  • 1 kg nötkött
  • 1 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 1,5 msk salt
  • 0,5 msk vitpeppar mald
  • 0,5 msk kryddpeppar mald
  • 5 dl fläskbuljong eller köttbuljong

Korvskinn

  • krokfjälster

Till ingnidningen

  • 1,5 msk salt
  • 1,5 msk socker
  • 1 tsk salpeter

Instruktioner

  • Skär köttet i bitar lagom för kvarnen. Mal köttet minst två, helst tre gånger. Sista gången får skalade, råa potatisar och skalade lökar följa med i kvarnen.
  • Blanda färsen med kryddor och arbeta in buljongen. Provsmaka genom att koka eller steka en klick.
  • Stoppa korvarna mycket löst och dela av lagom stora korvar med knutar eller bomullssnöre runt fjälstret.
  • Gnid in korvarna med en blandning av socker, salt och salpeter. Låt korvarna ligga svalt till nästa dag då de torkas av och kokas i god lag smaksatt med lök, kryddpeppar, salt och lagerblad. Andra dagen kan korven frysas in kokt eller rå.