Varukorg
Värmlandskorv 1
Värmlandskorv 1
Ingredienser
- 1 kg fläskkött
- 1 kg nötkött
- 1 kg potatis rå
- 3 gula lökar
- 1,5 msk salt
- 0,5 msk vitpeppar mald
- 0,5 msk kryddpeppar mald
- 5 dl fläskbuljong eller köttbuljong
Korvskinn
- krokfjälster
Till ingnidningen
- 1,5 msk salt
- 1,5 msk socker
- 1 tsk salpeter
Instruktioner
- Skär köttet i bitar lagom för kvarnen. Mal köttet minst två, helst tre gånger. Sista gången får skalade, råa potatisar och skalade lökar följa med i kvarnen.
- Blanda färsen med kryddor och arbeta in buljongen. Provsmaka genom att koka eller steka en klick.
- Stoppa korvarna mycket löst och dela av lagom stora korvar med knutar eller bomullssnöre runt fjälstret.
- Gnid in korvarna med en blandning av socker, salt och salpeter. Låt korvarna ligga svalt till nästa dag då de torkas av och kokas i god lag smaksatt med lök, kryddpeppar, salt och lagerblad. Andra dagen kan korven frysas in kokt eller rå.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris