Varukorg
Spickekorv
Spickekorv
Ingredienser
- 2 kg älgfärs/fläskfärs (50/50) grovmald
- 1 gul lök
- 1 msk vitpeppar
- 1 tsk kryddpeppar
- 1 tsk svartpeppar mald
- 1 tsk nejlikor
- 2 tsk ljus sirap
- 2 msk salt
- 1 tsk vitlökspulver
Korvskinn
- Krokfjälster
Instruktioner
- Blanda ihop färsen med övriga ingredienser. Stek ett smakprov för att kolla kryddningen och tillsätt mer om det behövs.
- Förbered fjälstern efter beskrivning på förpackningen. Stoppa i fjälstret och gör korvarna lagom långa ca 10-20 cm.
- Häng dem i varm rumstemperatur (ca. 25 grader), gärna över ett element eller i ett pannrum minst 10 dagar tills korvarna är riktigt torkade.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris