Varukorg
Småländska isterband
Småländska isterband
Ingredienser
- 1 kg korngryn
- 3-4 liter vatten
- 2 kg fläskkött
- 2 kg späck
- 2 msk kryddpeppar
- 1 msk vitpeppar
- 4 msk salt
- 4 gula lökar
Instruktioner
- Grynen läggs i kallt vatten och kokas mjuka.
- Köttet mals (4-5 mm hålskiva) en gång och blandas med grynen.
- Krydda färsen. Gör ett litet stekprov, smaka av och krydda eventuellt mer.
- Stoppa korvarna ganska löst i fjälstret.
- Stryk korvarna med lite salt och låt ligga framme i rumstemperatur någon dag eller två för att syra.
- Dessa korvar kan med fördel även rökas.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris