• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Småländska isterband

Kök: Svenskt

Ingredienser

  • 1 kg korngryn
  • 3-4 liter vatten
  • 2 kg fläskkött
  • 2 kg späck
  • 2 msk kryddpeppar
  • 1 msk vitpeppar
  • 4 msk salt
  • 4 gula lökar

Instruktioner

  • Grynen läggs i kallt vatten och kokas mjuka.
  • Köttet mals (4-5 mm hålskiva) en gång och blandas med grynen.
  • Krydda färsen. Gör ett litet stekprov, smaka av och krydda eventuellt mer.
  • Stoppa korvarna ganska löst i fjälstret.
  • Stryk korvarna med lite salt och låt ligga framme i rumstemperatur någon dag eller två för att syra.
  • Dessa korvar kan med fördel även rökas.