• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Skafferiets julkorv

Kök: Svenskt
Portioner: 2 kg

Ingredienser

  • 800 g malkött av älg
  • 1040 g sidfläsk rimmat
  • 1 gul lök
  • 24 g nitritsalt dubbla om orimmat fläsk används
  • 4 g vitpeppar
  • 3,6 g kryddpeppar
  • 100 g potatismjöl

Korvskinn

  • Rakfjälster

Instruktioner

  • Ta upp fjälstret och skölj igenom det ordentligt i max ljummet vatten.
  • Låt ligga i blöt tills det är dags att stoppa korven.
  • Rensa köttet från senor och lösa hinnor. Skär bort svålen från sidfläsket.
  • Skär såväl fläsket som älgköttet i 3-4 cm bitar.
  • Mal fläsket och älgköttet tillsammans med den grovhackade löken genom 2 mm skiva eller flera gånger genom 3/4 mm skiva.
  • Finns kraftig snabbhack/matberedare att tillgå rekommenderas att använda den efter malning.
  • Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  • Därefter malning. Alternativt kör smeten i matberedaren en kort stund.
  • Tillsätt litet kallvatten efterhand vid behov om smeten blir tungarbetad.
  • Stoppa korven med korvstoppare eller med köttkvarn kompletterad med korvhorn.
  • Vrid av korven till lagom långa längder och låt korven vila ca 12 timmar.
  • Låt vakuumpacka korven i Sous Vide påse och tillred i Sous Vide bad i 45 minuter under 80-85°.
  • Därefter är korven färdig att ätas, varm eller kall.