• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Medisterkorv

Kök: Svenskt
Portioner: 2 kg

Ingredienser

  • 1 kg fläskkött
  • 0,5 kg späck
  • 0,5 kg nötkött
  • 5 msk salt
  • 5 msk socker
  • 2 tsk peppar
  • 2 tsk salpeter

Instruktioner

  • Kött och späck mals 3 gånger fint (2-3mm hålskiva) genom köttkvarnen.
  • Färsen arbetas med salt, socker och salpeter ordentligt varpå kokt, kall mjölk eller buljong inarbetas till ganska lös konsistens.
  • Stoppas i t.ex. krokfjälster och forma till lämpliga längder.
  • Vid tillagning steker man korven försiktigt i smör på alla sidor och fyll upp med lite vatten runt om korven i pannan. Koka försiktigt ca 30 min. Ta upp korven och red av vätskan med lite mjöl utrört i mjölk.