Varukorg
Medisterkorv
Medisterkorv
Portioner: 2 kg
Ingredienser
- 1 kg fläskkött
- 0,5 kg späck
- 0,5 kg nötkött
- 5 msk salt
- 5 msk socker
- 2 tsk peppar
- 2 tsk salpeter
Instruktioner
- Kött och späck mals 3 gånger fint (2-3mm hålskiva) genom köttkvarnen.
- Färsen arbetas med salt, socker och salpeter ordentligt varpå kokt, kall mjölk eller buljong inarbetas till ganska lös konsistens.
- Stoppas i t.ex. krokfjälster och forma till lämpliga längder.
- Vid tillagning steker man korven försiktigt i smör på alla sidor och fyll upp med lite vatten runt om korven i pannan. Koka försiktigt ca 30 min. Ta upp korven och red av vätskan med lite mjöl utrört i mjölk.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris