• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Köttkorv 1

Kök: Svenskt

Ingredienser

  • 2 kg nöt- eller viltfärs
  • 1 kg fläskfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar grovmald
  • 1 msk ingefära mald
  • 1 msk rosmarin
  • 1 liter vatten
  • 0,5 dl koncentrerad kalvfond

Instruktioner

  • Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i smör i en stekpanna. Låt den svalna.
  • Blanda nötfärs, fläskfärs, lök, potatismjöl, salt, peppar, inefära, rosmarin, vatten och fond till en lös färs. Stek ett litet prov och kolla kryddningen.
  • Montera korvstoppningsdelarna på hushållsmaskinen. Trä fjälstren på korvhornet. Stoppa korven löst. Knyt med bomullsgarn och klipp av mellan knutarna.
  • Frys in korven.
  • Tina korven och låt den sjuda i lättsaltat vaten i 15-20 minuter. Stek den ev i lite smör så att den får färg.