Varukorg
Isterband 2
Isterband 2
Ingredienser
- 1,75 kg fläskkött
- 0,5 kg späck
- 2,5 dl korngryn
- 1 liter vatten
- 2 gula lökar finhackade
- 1 krm socker
- 1 msk kryddpepparkorn krossade
- 0,5 tsk ingefära mald
- 0,5 tsk vitpeppar mald
- 2,5 msk salt
Korvskinn
- Krokfjälster
Instruktioner
- Lägg korngrynen i vatten några timmar. Om ni gillar lite soggigare konsistens kan ni förvälla dem lätt också.
- Häll av vattnet.
- Blanda ned kryddor och lök.
- Mal fläskkött och späck tillsammans en gång och arbeta in grynmassan lite i taget i färsen.
- Stoppa i lagom långa bitar av fjälster och knyt av med bomullssnöre.
- Låt korvarna hänga i rumstemperatur i ett par dagar innan ni röker dem.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris