• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Isterband 2

Kök: Svenskt

Ingredienser

  • 1,75 kg fläskkött
  • 0,5 kg späck
  • 2,5 dl korngryn
  • 1 liter vatten
  • 2 gula lökar finhackade
  • 1 krm socker
  • 1 msk kryddpepparkorn krossade
  • 0,5 tsk ingefära mald
  • 0,5 tsk vitpeppar mald
  • 2,5 msk salt

Korvskinn

  • Krokfjälster

Instruktioner

  • Lägg korngrynen i vatten några timmar. Om ni gillar lite soggigare konsistens kan ni förvälla dem lätt också.
  • Häll av vattnet.
  • Blanda ned kryddor och lök.
  • Mal fläskkött och späck tillsammans en gång och arbeta in grynmassan lite i taget i färsen.
  • Stoppa i lagom långa bitar av fjälster och knyt av med bomullssnöre.
  • Låt korvarna hänga i rumstemperatur i ett par dagar innan ni röker dem.