Varukorg
Halländsk leverkorv
Halländsk leverkorv
Portioner: 2 kg
Ingredienser
- 1000 g lever
- 800 g fläskkött
- 800 g späck från gris
- 1,5 gul lök grovhackad
- 5 dl grädde
- 20 g salt
- 5 g socker
- 5 g vitpeppar nymald
- 2 g kryddpeppar nymald
Instruktioner
- Mal lever, kött och späck samt lök, fint (2-3 mm hålskiva).
- Blanda det malda köttet med övriga ingredienser.
- Arbeta smeten väl ca 15 min.
- Stoppa smeten i vanliga krokfjälster och knyt av korvar á 20 cm längd.
- Sjud korven i lättsaltat vatten ca 35-45 min.
- Kyl korven snabbt med rinnande kallt vatten eller isvatten.
- Skiva och lägg på knäckemacka.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris