Varukorg
Fläskkorv
Fläskkorv
Portioner: 4 kg
Ingredienser
- 2,5 kg fläskfärs
- 0,5 kg nötfärs
- 1 kg potatis halvkokt
- 1,5-1,75 liter mjölk
- 1 tsk vitpeppar
- 3 msk salt
- 2 msk potatismjöl
Instruktioner
- Arbeta färsen.
- Riv potatisen och blanda den i färsen.
- Krydda.
- Späd med mjölken och se till att smeten får en lös konsistens.
- Blanda sist i potatismjölet och fyll på krokfjälster. Inte alltför mycket då korven sväller i skinnet.
- Knyt om i ringar med hushållssnöre.
- Pricka korvskinnet med en nål så att den inte spricker.
- Sjud korven ca 15 min i lättsaltat vatten kryddat med några svartpepparkorn, kryddpepparkorn och ett lagerblad.
- Serveras varm i sitt spad. Det blir en hel del av satsen och den kokta korven går bra att frysa i plastpåsar.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris