• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Fläskkorv

Kök: Svenskt
Portioner: 4 kg

Ingredienser

  • 2,5 kg fläskfärs
  • 0,5 kg nötfärs
  • 1 kg potatis halvkokt
  • 1,5-1,75 liter mjölk
  • 1 tsk vitpeppar
  • 3 msk salt
  • 2 msk potatismjöl

Instruktioner

  • Arbeta färsen.
  • Riv potatisen och blanda den i färsen.
  • Krydda.
  • Späd med mjölken och se till att smeten får en lös konsistens. 
  • Blanda sist i potatismjölet och fyll på krokfjälster. Inte alltför mycket då korven sväller i skinnet.
  • Knyt om i ringar med hushållssnöre.
  • Pricka korvskinnet med en nål så att den inte spricker.
  • Sjud korven ca 15 min i lättsaltat vatten kryddat med några svartpepparkorn, kryddpepparkorn och ett lagerblad.
  • Serveras varm i sitt spad. Det blir en hel del av satsen och den kokta korven går bra att frysa i plastpåsar.