Varukorg
Spansk Chorizo
Spansk Chorizo
God chorizo från grunden!
Portioner: 2 kg
Ingredienser
- 1000 g fläskbog
- 1000 g fläsksida 8 mm
- 100 g vatten iskallt
- 38 g salt
- 8 g svartpeppar mald
- 16 g chillipulver
- 30 g paprikaflingor
- 6 g oregano
- 20 g pimenton de la Vera
- 6 g vitlökspulver
Instruktioner
- Lägg fjälster i blöt i max ljummet vatten 1 timme innan.
- Mal kött och späck (halvfruset). Se även till att ha alla blandbunkar och de delar som kommer i kontakt med kött och smet är iskalla, så lägg dem i frysen ett par timmar innan du börjar.
- Blanda alla kryddor och blanda dem med det malda köttet.
- Dra på fjälstret på korvstopparen och börja stoppa.
- När du är klar, snurra upp i lagom längd. Nyp och snurra, mät upp två längder och snurra igen. Alltså är det varannan längd som snurras
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris