Varukorg
Salsiccia di Lucca
Salsiccia di Lucca
Ingredienser
- 3000 g Fläskkarré
- 3 st Vitlöksklyftor, pressade
- 75 g Salt
- 4 ml Kryddnejlika, mald
- 4 ml Kanel, mald
- 4 ml Muskotnöt, mald
- 4 ml Kryddpeppar, mald
Instruktioner
- Mal köttet grovt (8 mm hålskiva).
- Blanda med övriga ingredienser och blanda omsorgsfullt under 10-15 min så det binder ihop.
- Stoppa i grisfjälster 30/32 mm ca och forma 8-10 cm långa korvar.
- Korven kan grillas eller stekas direkt men vinner på att lagras kallt och luftigt under 3-4 dygn för att mogna.
- Stek försiktigt eller grilla och servera med goda fagiolibönor eller pressa ur fyllningen ur några korvar och fyll en kyckling som ugnsstek.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris