• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum

Leverera till

Produkter

Salsiccia di Lucca

Kök: Italienskt

Ingredienser

  • 3000 g Fläskkarré
  • 3 st Vitlöksklyftor, pressade
  • 75 g Salt
  • 4 ml Kryddnejlika, mald
  • 4 ml Kanel, mald
  • 4 ml Muskotnöt, mald
  • 4 ml Kryddpeppar, mald

Instruktioner

  • Mal köttet grovt (8 mm hålskiva).
  • Blanda med övriga ingredienser och blanda omsorgsfullt under 10-15 min så det binder ihop.
  • Stoppa i grisfjälster 30/32 mm ca och forma 8-10 cm långa korvar. 
  • Korven kan grillas eller stekas direkt men vinner på att lagras kallt och luftigt under 3-4 dygn för att mogna. 
  • Stek försiktigt eller grilla och servera med goda fagiolibönor eller pressa ur fyllningen ur några korvar och fyll en kyckling som ugnsstek.