Varukorg
Luganega / luganeghe
Luganega / luganeghe
Ingredienser
- 2250 g magert fläskkött
- 450 g späck från gris
- 1 tsk muskotnöt mald
- 1 tsk korianderfrön malda
- 2 msk citronskal rivet
- 2 msk apelsinskal rivet
- 2 msk svartpeppar nymald
- 2 vitlöksklyftor fint hackade
- 16 g salt
- 2 dl torr vermouth
Instruktioner
- Mal kött och späck fint (3 mm hålskiva).
- Blanda övriga ingredienser med det malda köttet och späcket och blanda väl i 10-15 min.
- Fyll smeten i krokfjälster. Gör korvarna 20-25 cm långa och knyt i bägge ändar så det blir enskilda korvar.
- Låt korvarna torka svalt i några timmar.
- Kyl korvarna och använd färska inom 2-3 dagar eller frys dem. Vid frysning intensifieras citrussmakerna vilket gör att korven kan smaka mycket citrus därför smakar den bäst färsk.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris