• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Saucisson à l’ail

Kök: Franskt

Ingredienser

  • 2250 g fläskkött
  • 750 g späck från gris
  • 23 g Herbes de Provence (finns att köpa färdigblandad)
  • 7 g cayennepeppar mald
  • 7 g muskotnöt mald
  • 10 g svartpeppar nymald
  • 70 ml cognac
  • 10 vitlöksklyftor finhackade
  • 60 g nitritsalt
  • Acidofilusextrakt*

*Sila av och tag vara på den tunna vätskan av 5 dl Acidofilus. Gör färskost på resten.

    Instruktioner

    • Mal kött och späck grovt (8-10 mm hålskiva).
    • Blanda med övriga ingredienser och arbeta smeten väl ca 15 min.
    • Stoppa smeten i krokfjälster och knyt av korvar á 30 cm längd.
    • Häng korvarna varmt i ca 2 dygn.
    • Häng sedan korvarna svalt och luftigt vid ca 15°C i ca 6 månader.
    • Det kommer att bildas ett vitt lager på korvarna vilket är normalt och är en del i processen när korvarna fermenteras och mognar.