Varukorg
Saucisses de Strasbourg
Saucisses de Strasbourg
Ingredienser
- 1710 g nötkött
- 1290 g färskt sidfläsk utan svål
- 1700 g krossad is
- 60 g nitritsalt
- 6 g vitpeppar nymald
- 1,5 g muskotblomma mald
- 3 g kryddpeppar nymald
- ev röd livsmedelsfärg
Instruktioner
- Mal allt kött fint (2-3 mm hålskiva).
- Lägg det malda köttet i en hushållsassistent med knivar, tillsammans med iskrosset och kör smeten slät.
- Tillsätt övriga ingredienser och pulsa in kryddor och salt.
- Tillsätt färg nu om du vill, enligt färgtillverkarens rekommendationer.
- Stoppa smeten i fårfjälster ca 20-25 mm Ø. Knyt av korvar á 12-15 cm längd.
- Lägg korvarna i kokande vatten och låt temperaturen sjunka till ca 80°C.
- Sjud korvarna vid denna temp ca 20 minuter.
- Kyl korvarna i isbad eller under rinnande, kallt vatten.
- Stek eller grilla korvarna sakta.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris