Varukorg
Saucisses au vin blanc
Saucisses au vin blanc
Ingredienser
- 2000 g fläskkött
- 1000 g späck från gris
- 40 g tryffel eller tryffelolja efter smak
- 5 dl vitt fruktigt vin
- 55 g salt
- 15 g vitpeppar nymald
Instruktioner
- Mal kött och späck grovt (8 mm hålskiva).
- Lös kryddor och salt i vinet.
- Då tryffel är dyrt, kan det vara idé att smaksätta med tryffelolja i stället. Du får prova dig fram till lämplig mängd.
- Blanda det kryddade vinet med det malda köttet och arbeta ihop smeten noga ca 15 minuter.
- Stoppa smeten i fårfjälster ca 25 mm Ø och knyt av korvar á 10 cm längd.
- Vid tillagning lägger du korven i en stekpanna och täcker korven med vatten.
- Låt vattnet dunsta bort och låt därefter korvarna få lite färg när de steks i pannan.
- Lägg i en klick smör när vattnet precis dunstat.
- Servera med goda franska tillbehör.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris