Varukorg
Saucisse française
Saucisse française
Ingredienser
- 2250 g fläskkött
- 750 g färskt sidfläsk utan svål
- 5 vitlöksklyftor pressade
- 54 g salt
- 10 g svartpeppar nymald
- 1 tsk Quatre épiche – fyra kryddor*
- 3 msk cognac
- 1 tsk timjan
- 1 tsk paprikapulver mild
* du kan göra egen
- 5 tsk svartpepparkorv
- 1 tsk hela kryddnejlikor
- 1 tsk ingefära mald
- 2 tsk muskotnöt riven
Instruktioner
- Om du gör egen Quatre épiches: Stöt svartpeppar kryddnejlika i mortel och blanda med de malda kryddorna.
- Mal allt kött medelgrovt (5-6 mm hålskiva).
- Blanda det malda köttet med övriga ingredienser och arbeta smeten väl ca 15 min.
- Stoppa smeten i fårfjälster ca 25 mm Ø. Snurra tarmen var 3-4 cm (se bild) och knyt sedan i änden.
- Stek eller grilla sakta och servera med franska tillbehör.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris