• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Saucisse française

Kök: Franskt

Ingredienser

  • 2250 g fläskkött
  • 750 g färskt sidfläsk utan svål
  • 5 vitlöksklyftor pressade
  • 54 g salt
  • 10 g svartpeppar nymald
  • 1 tsk Quatre épiche – fyra kryddor*
  • 3 msk cognac
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver mild

* du kan göra egen

  • 5 tsk svartpepparkorv
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära mald
  • 2 tsk muskotnöt riven

Instruktioner

  • Om du gör egen Quatre épiches: Stöt svartpeppar kryddnejlika i mortel och blanda med de malda kryddorna.
  • Mal allt kött medelgrovt (5-6 mm hålskiva).
  • Blanda det malda köttet med övriga ingredienser och arbeta smeten väl ca 15 min.
  • Stoppa smeten i fårfjälster ca 25 mm Ø. Snurra tarmen var 3-4 cm (se bild) och knyt sedan i änden.
  • Stek eller grilla sakta och servera med franska tillbehör.