Varukorg
Saucisse farçie
Saucisse farçie
Ingredienser
- 1000 g lammkött
- 1000 g lever
- 1000 g hjärta
- 60 g salt
- 2 msk paprikapulver mild
- 2 msk spiskummin mald
- 2 msk korianderfrön malda
- 3 gula lökar finhackade
- 6 vitlöksklyftor pressade
- 2 msk vinäger
- 3 ägg
Instruktioner
- Mal kött, lever och hjärta medelgrovt (5-6 mm hålskiva).
- Blanda alla kryddor samt salt med vinäger.
- Blanda lök, vitlök och kryddblandningen med det malda köttet och arbeta ihop noga.
- Täck bunken med plastfilm och ställ kallt ca 1 timma.
- Blanda ner äggen i smeten och blanda noga.
- Fyll i fårfjälster ca 25 mm Ø och knyt av korvar á 15 cm längd.
- Lägg korvarna i kokande, lättsaltat vatten och sjud dem vid 80-90°C ca 30 min.
- Skär i bitar och servera med goda tillbehör.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris