• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Saucisse farçie

Kök: Franskt

Ingredienser

  • 1000 g lammkött
  • 1000 g lever
  • 1000 g hjärta
  • 60 g salt
  • 2 msk paprikapulver mild
  • 2 msk spiskummin mald
  • 2 msk korianderfrön malda
  • 3 gula lökar finhackade
  • 6 vitlöksklyftor pressade
  • 2 msk vinäger
  • 3 ägg

Instruktioner

  • Mal kött, lever och hjärta medelgrovt (5-6 mm hålskiva).
  • Blanda alla kryddor samt salt med vinäger.
  • Blanda lök, vitlök och kryddblandningen med det malda köttet och arbeta ihop noga.
  • Täck bunken med plastfilm och ställ kallt ca 1 timma.
  • Blanda ner äggen i smeten och blanda noga.
  • Fyll i fårfjälster ca 25 mm Ø och knyt av korvar á 15 cm längd.
  • Lägg korvarna i kokande, lättsaltat vatten och sjud dem vid 80-90°C ca 30 min.
  • Skär i bitar och servera med goda tillbehör.