Varukorg
Saucisse de Toulouse 3
Saucisse de Toulouse 3
Ingredienser
- 2200 g fläskkött
- 800 g färskt sidfläsk utan svål
- 60 g salt
- 9 g svartpeppar nymald
- 30 g socker
- 1 tsk Quatre épiche – fyra kryddor *
- 1 tsk herbes de provance
- 3 vitlöksklyftor pressade
* du kan göra egen
- 5 tsk svartpepparkorn
- 1 tsk hela kryddnejlikor
- 1 tsk ingefära mald
- 2 tsk muskotnöt riven
Instruktioner
- Om du gör egen Quatre épiche: Stöt svartpeppar och kryddnejlika i mortel och blanda med de malda kryddorna.
- Mal allt kött medelgrovt (5-6 mm hålskiva).
- Blanda det malda köttet med övriga ingredienser och arbeta ihop smeten väl ca 15 min.
- Täck bunken med plastfilm eller lock och ställ kallt över natten så smakerna får mogna.
- Stoppa smeten i svinfjälster 28-30 mm Ø. Knyt av korvar á 15-20 cm eller gör en snurra.
- Stek eller grilla sakta och servera med franska tillbehör.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris