• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Saucisse de morteau

Kök: Franskt

Ingredienser

  • 1400 g fläskkött magert
  • 900 g färskt sidfläsk utan svål
  • 900 g späck från gris
  • 8 g svartpeppar nymald
  • 18 g nitritsalt
  • 3 g Quatre épiches – fyra kryddor*
  • 3 g spiskummin mald
  • 3 g scharlottenlök finhackad
  • 1 g vitlök pressad

* Du kan enkelt göra egen

  • 5 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära mald
  • 2 tsk muskotnöt riven

Instruktioner

  • Om du gör egen Quatre épiches: Stöt svartpeppar kryddnejlika i mortel och blanda med de malda kryddorna.
  • Mal fläskkött och sidfläsk medelgrovt (5-6 mm hålskiva).
  • Mal späcket något finare (3-4 mm hålskiva).
  • Blanda alla ingredienser och arbeta smeten väl ca 15 minuter.
  • Låt smeten stå övertäckt i kylen ca 24 timmar så smakerna hinner utvecklas.
  • Stoppa smeten i krokfjälster eller fjäster ca 56-60 mm Ø. Knyt av korvar á 15 cm längd.
  • Rök korvarna svalt 10-12 timmar.