Varukorg
Merguez Maison
Merguez Maison
Ingredienser
- 1000 g lammkött
- 2 msk fänkålsfrön malda
- 1 tsk paprikapulver mild
- 1 vitlöksklyfta pressad
- 1 msk harissa turkisk chillipasta
- 1 litet glas vatten
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar nymald
Instruktioner
- Mal köttet medelfint (4-5 mm hålskiva).
- Blanda väl under ca 15 min.
- Se till att alla ingredienser är riktigt kalla.
- Fyll smeten i tunna får- eller lammfjälster.
- Normalt är dessa korvar bara 10 mm i Ø, men det kan vara svårt att få tag i dessa fjälster och att fylla dem så du kan använda så tunna fjälster du kan få tag i och kan fylla med din utrustning. Knyt av korvar á 10 cm längd.
- Stek eller grilla sakta.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris