• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Cervelas, de Strasbourg

Kök: Franskt

Ingredienser

  • 700 g fläskkött
  • 680 g färskt sidfläsk utan svål
  • 1 g muskotnöt mald
  • 1 g cayennepeppar mald
  • 1 nypa spiskummin mald
  • 5 g vitlökspulver
  • 20 g salt
  • 2 g salpeter
  • 320 ml mjölk nästan fryst

Instruktioner

  • Skär fläskköttet och hälften av sidfläsket i små bitar, ca 2×2 cm.
  • Blanda med alla kryddor och salt samt salpeter.
  • Ställ köttet med kryddorna över natten i kylen.
  • Skär resterande sidfläsk i kuber 3×3 mm eller mal fint (3-5 mm hålskiva).
  • Blanchera (sjud i kokande vatten) det tärnade sidfläsket i vatten ca 3 minuter.
  • Sila bort vattnet och lägg sidfläsket på hushållspapper för att torka och svalna.
  • Mal det kött som stått i kylen med kryddorna över natten, fint (3 mm hålskiva).
  • Lägg detta malda kött i en hushållsassistent med knivar tillsammans med den nästan frusna mjölken. Pulsera ihop till en slät smet.
  • Lägg över i en annan bunke och blanda i sidfläsket som du blancherade. Se till att blanda noga utan att värma upp smeten.
  • Kyl igen om du vill.
  • Stoppa smeten löst i svinfjälster ca 28-30 mm Ø. Knyt av korvar á 10-12 cm längd.
  • Lägg korvarna i en kastrull med kallt vatten.
  •  Låt tempen stiga till 80-85°C och sänk så inte den stiger mer.
  • Sjud korvarna ca 20 minuter.
  • Lägg därefter korvarna i isbad och kyl dem snabbt till ca 4°C.
  • Om du inte fryser korven bör du äta upp dem inom en vecka.
  • Vid tillagning lägger du korvarna i en stek panna med kallt vatten så det precis täcker. Sjud utan att koka i 10 minuter under lock.
  • Servera med varm potatissallad och surkål eller som du själv tycker är gott till.