• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Boudin Rouge

Kök: Franskt

Ingredienser

  • 2900 g fläskkarré
  • 100 g svål finhackat och kokt mjuk i saltat vatten
  • 450 g grisblod
  • 1 scharlottenlök finhackad och fräst i smör
  • 60 g salt
  • 10 g svartpeppar nymald
  • 3 g timjan torkad
  • 3 g muskotblomma mald
  • 2 g kanel mald
  • 3 g socker

Instruktioner

  • Mal fläskkarrén fint (2 mm hålskiva).
  • Blanda alla övriga ingredienser med den malda fläskkarrén, noga ca 15 min.
  • Stoppa smeten löst i svinfjälster ca 33-36 mm. Knyt av korvar á 15 cm längd.
  • Lägg korvarna i kokande vatten som får sjunka till 83-85°C.
  • Sjud vid denna temp ca 20-30 minuter.
  • Stick försiktigt i en korv efter 20 minuter, med en nål. Kommer klar vätska ur hålet är korven klar, annars sjud lite till.