Varukorg
Boudin Blanc
Boudin Blanc
Ingredienser
- 7,2 dl mjölk
- 680 g fläskkött
- 225 g späck från gris
- 30 g salt
- 3 g vitpeppar nymald
- 1 g muskotnöt mald
- 2 g socker
- 1 ägg
- 4 äggvitor
- 20 g portvin vitt
- 20 g maizena
Smaksättning av mjölken
- 50 g gul lök fint skivad
- 40 g morot fint skivad
- 0,5 lagerblad
- 1 timjankvist inte allt för stor
- 0,5 vanlijstång skrapet från denna
- 5 g Karljohansvamp torkad
Instruktioner
- Häll ca 5 dl av mjölken i en kastrull och tillsätt grönsaker och kryddor för smaksättningen av mjölken.
- Koka upp och sänk därefter värmen och låt det sjuda ca 20 min.
- Sila av och spara mjölken.
- Fyll på med resterande mjölk så det blir ca 4,8 dl.
- Lös salt, socker och kryddor i mjölken och blanda i portvinet.
- Mal det väl kylda köttet fint (3 mm hålskiva).
- Lägg det malda köttet, ägg och äggvitor i en hushållsassistent med knivar. Pulskör till du får en slät mix.
- Tillsätt mjölkblandningen och pulsa in den i smeten.
- Tillsätt maizenamjölet och pulskör in det till det blandats väl.
- Håll smeten ordentligt kall.
- Stoppa smeten löst i svinfjälster ca 30-32 mm Ø. Knyt av korvar á 15-18 cm längd.
- Vid tillagning läggs korven i lättsaltat vatten som håller ca 90°C.
- Tillsätt gärna kryddorna och grönsakerna från mjölkkoket i kokvattnet.
- Låt temperaturen sjunka till ca 80°C och låt korvarna sjuda ca 15-20 minuter.
- Ät antingen varma med tillbehör eller kalla som de är på gott bröd med lite god senap.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris