Varukorg
Boudin Blanc, de Paris
Boudin Blanc, de Paris
Ingredienser
- 300 g färskt sidfläsk utan svål
- 400 g kycklingsfiléer
- 100 g silverlök eller gul lök
- 4 ägg
- 2,5 dl mjölk
- 14 g salt
- 1 tsk timjan
- 0,5 lagerblad stöt i mortel till pulver tillsammans med lite av saltet
- 0,5 tsk vitpeppar
- 0,5 tsk muskotnöt
Instruktioner
- Mal sidfläsk och kyckling fint (3 mm hålskiva).
- Lägg det malda köttet i en hushållsassistent med knivar.
- Tillsätt äggen och pulsa ihop till en smet.
- Tillsätt alla kryddor och salt.
- Häll på lite av mjölken i taget medan du pulsar assistenten.
- När all mjölk är tillsatt och inmixad, fyller du smeten löst i svinfjälster ca 30 mm Ø. Knyt av korvar á 15-20 cm längd.
- Vid tillagning lägger du korvarna i kokande, lättsaltat vatten. Temeraturen sjunker då lite vilket du skall utnyttja. Sjud korvarna vid en temp på ca 80-90°C i ca 15-20 minuter.
- Njut med goda franska tillbehör.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris