Varukorg
Saveloy
Saveloy
Ingredienser
- 1300 g nötkött
- 1300 g fläskkött
- 600 g späck från gris
- 1000 g ströbröd lätt uppblött och vägt efter detta
- 65 g salt
- 27 g vitpeppar nymald
- 1,5 g ingefära torkad och mald
- 1 g muskotblomma mald
- 1 g kanel mald
Instruktioner
- Mal kött och späck fint.
- Tillsätt övriga ingredienser och stoppa i får- eller grisfjälster cirka 25-28 mm Ø. Forma korvarna ca 10-12 cm långa.
- Rök korvarna i någon timma med fuktig rök.
- Sjud sedan korven vid 80° C i 15 minuter.
- I England tillsätter man röd färg i detta vatten för att korven skall få en fin färg nästan som dansk pølse.
- Vid servering Sjuds korven varm i 80°C god buljong.
- Serveras traditionellt i södra England med pommes frites i ”Fish ´n´ chips” –shopen även kallad ”Chip-shop”.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris