• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum
  • kundtjanst@lundgrensskafferi.se
  • 031-704 16 16
  • Leverera till

Leverera till

Saveloy

Kök: Engelskt

Ingredienser

  • 1300 g nötkött
  • 1300 g fläskkött
  • 600 g späck från gris
  • 1000 g ströbröd lätt uppblött och vägt efter detta
  • 65 g salt
  • 27 g vitpeppar nymald
  • 1,5 g ingefära torkad och mald
  • 1 g muskotblomma mald
  • 1 g kanel mald

Instruktioner

  • Mal kött och späck fint.
  • Tillsätt övriga ingredienser och stoppa i får- eller grisfjälster cirka 25-28 mm Ø. Forma korvarna ca 10-12 cm långa.
  • Rök korvarna i någon timma med fuktig rök.
  • Sjud sedan korven vid 80° C i 15 minuter.
  • I England tillsätter man röd färg i detta vatten för att korven skall få en fin färg nästan som dansk pølse.
  • Vid servering Sjuds korven varm i 80°C god buljong.
  • Serveras traditionellt i södra England med pommes frites i ”Fish ´n´ chips” –shopen även kallad ”Chip-shop”.