Varukorg
Chipolata for X-mas
Chipolata for X-mas
Ingredienser
- 2250 g fläskkarré
- 750 g rökt bacon
- 460 g vatten
- 230 g havregryn eller ströbröd
- 60 g lökpulver
- 55 g salt
- 15 g svartpeppar nymald
- 12 g salvia torkad och smulad
- 3 g oregano
- 1,5 g muskotblomma
- 2 g muskotnöt
- 10 g majsmjöl
Instruktioner
- Mal kött och bacon grovt(8 mm hålskiva) tillsätt allt utom vatten och havregryn(eller ströbröd).
- Mal en gång till grovt och tillsätt därefter vatten och havregryn.
- Stoppa i 25 mm fårfjälster och gör 25-50 mm långa korvar.
- England virar man in dessa i baconskivor innan man steker dem och serverar dem vid julbordet.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris