Varukorg
Chipolata 1
Chipolata 1
Ingredienser
- 2650 g fläskkött
- 350 g späck från gris
- 2 tsk salvia torkad
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk timjan
- 1 tsk muskotblomma mald
- 60 g salt
- 130 g ströbröd
- 1 msk svrtpeppar
- 375 ml vatten kallt
Instruktioner
- Mal kött och späck grovt (5-8 mm hålskiva).
- Blanda kryddor och salt med vattnet.
- Kör köttet i en mixer till en puré och tillsätt vattnet.
- Tillsätt sedan ströbrödet.
- Kyl allt ordentligt innan du stoppar i 28 mm rakfjälster av gris.
- Gör korvarna 25-50 mm långa.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris