Varukorg
Parmesan- och olivkorv
Parmesan- och olivkorv
Recept på smarrig parmesan- och olivkorv. En riktigt god korv vi har gjort här på skafferikontoret!
Portioner: 20 korvar
Ingredienser
- 900 g fläskkarré
- 1100 g fläsksida
- 100 g vatten iskallt
- 38 g havssalt
- 8 g svartpeppar krossad
- 80 g soltorkade tomater
- 80 g parmesan tärnad 5 – 8 mm
- 12 g bladpersilja hackad färsk
- 6 g basilika hackad färsk
- 80 g oliver (Calamata) hackade
- 6 g vitlökspulver
Korvskinn
- Fårfjälster 26/28
Instruktioner
- Lägg fjälster i blöt i max ljummet vatten 1 timme innan. Mal karré och fläsksida (halvfruset).
- Se även till att alla blandbunkar och de delar som kommer i kontakt med kött och smet är iskalla, så lägg dem gärna i frysen ett par timmar innan du börjar.
- Blanda alla kryddor med det malda köttet. Tillsätt spädning.
- Dra på fjälstret på korvstopparen och börja stoppa.
- När allt är stoppat, snurra upp i lagom längd. Nyp och snurra, mät upp två längder och snurra igen. Alltså varannan längd snurras.
Alla recept
- Boudin Blanc
- Boudin Blanc, de Paris
- Boudin Rogue
- Cervelas, de Strasbourg
- Merguez Maison
- Saucisse de magret, foie gras et cèpes
- Saucisse de morteau
- Saucisse de Provençal
- Saucisse de Toulouse 1
- Saucisse de Toulouse 2
- Saucisse de Toulouse 3
- Saucisse farçie
- Saucisse française
- Saucisse sèche ou saucisson de campagne
- Saucisses au vin blanc
- Saucisses chipolatas
- Saucisses de Strasbourg
- Saucisson à l’ail
- Saucisson montant de pays
- Vitlökskorv från Paris