• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Falukorv

Ingredienser
  

  • 1230 g nötkött
  • 1020 g fläskkött
  • 750 g sidfläsk (färskt utan svål)
  • 1475 ml vatten (kallt, gärna hälften is)
  • 170 g potatismjöl
  • 98 g nitritsalt
  • 40 g gul lök
  • 9 g vitpeppar (nymald)
  • 2 g ingefära (mald)
  • 2 g muskotnöt (mald)
  • 2 g askorbinsyra

Instruktioner

  • Kör nötkött och lök i en mixer.
  • Tillsätt av vattnet så det blir en slät smet.
  • Tillsätt nitritsaltet och resten av vattnet under gång.
  • Tillsätt nu allt fläsk under mixning.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och låt mixern blanda allt ordentligt.
  • Stoppa smeten i krokfjälster och knyt av i lagom falukorvslängd.
  • Låt korven hänga en stund och torka.
  • Rök sedan korven varmt till en innertemp på 71°C.
  • Kyl därefter ner korven i isvatten till ca 8°C.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!