• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Coppa

Coppa gjord med våra lufttorkningspåsar.

Ingredienser
  

  • 1 kg fläskkarré
  • 28 g nitritsalt
  • 2 g dextros
  • 2 g svartpeppar (grovmalen)

Rub

  • 1,5 tsk rökt paprika
  • 1 tsk chipotlepulver
  • 1 tsk granulerad vitlök

Alternativ rub

  • 1,5 tsk grovt krossade fänkålsfrön
  • 1 tsk granulerad vitlök
  • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar

Övrigt

  • Gourmetpåse för lufttorkning

Instruktioner

  • Putsa karrén från löst utstickande bitar och bind ihop med steksnöre.
  • Gnid in saltblandningen och packa karrén i en vakuumpåse. Låt ligga i kylen 7-10 dagar.
  • Efter 7-10 dagar tar du ut karrén och sköljer av saltet under kallt vatten.
  • Torka karrén torr, applicera rub (inte alltför tjockt) och i packa i lufttorkningspåse.
  • Väg nu detta och anteckna vikt samt datum. Lägg sedan på galler i kylskåp, med temperaturen 3-5 grader.
  • Efter en viktavgång på 35-40% är coppan klar, men låt den gärna ligga någon vecka förpackad i vakuumpåse, i kylen, för att utjämna fukten i köttet.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!