• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Andouille Sausage 1

Andouille är en kryddig, kraftigt rökt fläskkorv som togs till den nya världen av franska nybyggare i Louisiana och Cajun Andouille är den mest kända i USA. Denna korv används i mängder av rätter från Louisiana som Gumbo, Jambalaya, bönor med ris mm.
Kök Amerikanskt

Ingredienser
  

  • 2700 g fläskkött
  • 3,5 msk vitlök (finhackad)
  • 2 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar (nymald)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/8 tsk muskotblomma
  • 1/ tsk kryddpeppar
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/4 tsk lagerblad (mald)
  • 1/4 tsk salvia
  • 3 msk flytande rök
  • 2,4 dl rödvin

Instruktioner

  • Mal köttet grovt.
  • Tillsätt alla kryddorna och blanda för hand eller med maskin. Se till att kryddorna är ordentligt blandade med köttet.
  • Stoppa korven med en korvstoppare eller köttkvarn men om du använder köttkvarn skall kniven ej användas.
  • Denna korv skall rökas i sju – åtta timmar i 80 grader.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!