• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Värmlandskorv 1

Kök Svenskt

Ingredienser
  

  • 1 kg fläskkött
  • 1 kg nötkött
  • 1 kg potatis (rå)
  • 3 gula lökar
  • 1,5 msk salt
  • 0,5 msk vitpeppar (mald)
  • 0,5 msk kryddpeppar (mald)
  • 5 dl fläskbuljong eller köttbuljong

Korvskinn

  • krokfjälster

Till ingnidningen

  • 1,5 msk salt
  • 1,5 msk socker
  • 1 tsk salpeter

Instruktioner

  • Skär köttet i bitar lagom för kvarnen. Mal köttet minst två, helst tre gånger. Sista gången får skalade, råa potatisar och skalade lökar följa med i kvarnen.
  • Blanda färsen med kryddor och arbeta in buljongen. Provsmaka genom att koka eller steka en klick.
  • Stoppa korvarna mycket löst och dela av lagom stora korvar med knutar eller bomullssnöre runt fjälstret.
  • Gnid in korvarna med en blandning av socker, salt och salpeter. Låt korvarna ligga svalt till nästa dag då de torkas av och kokas i god lag smaksatt med lök, kryddpeppar, salt och lagerblad. Andra dagen kan korven frysas in kokt eller rå.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!