Förbered tillverkningen genom att rensa köttet från senor och hinnor och skär upp i 2-3 cm bitar och blanda med saltet och vakuumpacka och låt dra två dygn i kylskåpstemperatur.
Packa om fläskläggen i Sous Vide-påse och tillsätt lagerbladen och den grovhackade löken och kör “vidden” under åtta timmar på 85°C. Låt sedan läggen kallna.
Mal älgköttet grovt, 6-8 mm skiva.
Dela upp läggen i svål och hela köttbitar. Dela svålen i mindre bitar och tillsätt de blötlagda gelatinbladen och mal fint, 3-4 mm skiva. Köttet skärs upp i centimeterstora tärningar.
Blanda massan noggrant och tillsätt en matsked av gelen från läggen samt övriga kryddor.
Därefter är massan klar att stoppas i form. Packa hårt och låt massan nå lite över kanten på formen för att underlätta pressningen.
Vakuumpacka formen och kör i Sous Vide-bad under två timmar med temperatur 85° Därefter läggs formen, fortfarande i påsen, under press tills den är kylskåpskall. Lämplig form är Skafferiets aluminiumformar eller glasformar. En skärbräda med tyngd ovanpå formen är en enkel press.