Ta upp fjälstret och skölj igenom det ordentligt i max ljummet vatten.
Låt ligga i blöt tills det är dags att stoppa korven.
Rensa köttet från senor och lösa hinnor. Skär bort svålen från sidfläsket.
Skär såväl fläsket som älgköttet i 3-4 cm bitar.
Mal fläsket och älgköttet tillsammans med den grovhackade löken genom 2 mm skiva eller flera gånger genom 3/4 mm skiva.
Finns kraftig snabbhack/matberedare att tillgå rekommenderas att använda den efter malning.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Därefter malning. Alternativt kör smeten i matberedaren en kort stund.
Tillsätt litet kallvatten efterhand vid behov om smeten blir tungarbetad.
Stoppa korven med korvstoppare eller med köttkvarn kompletterad med korvhorn.
Vrid av korven till lagom långa längder och låt korven vila ca 12 timmar.
Låt vakuumpacka korven i Sous Vide påse och tillred i Sous Vide bad i 45 minuter under 80-85°.
Därefter är korven färdig att ätas, varm eller kall.