• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Lundakorv

Kök Svenskt

Ingredienser
  

  • 3 kg lammkött
  • 2 kg kalvkött
  • 0,75 kg späck
  • 6 scharlottenlökar (hackade)
  • 8 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 bunt persilja (finhackad)
  • 6 msk franska örtkryddor
  • 3 msk citrontimjan (finackad, valfritt)
  • 2 msk svartpeppar (grovmald)
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 7 dl röd mjölk

Till ingnidning

  • 2,5 dl salt
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl salpeter

Instruktioner

  • Mal kött och späck tillsammans med schalottenlök, vitlök och persilja.
  • Blanda sedan färsen med mjölet, som rörts ut i mjölken.
  • Krydda färsen och rör den väl.
  • Fyll smeten löst i krokfjälster.
  • Gnid korvarna i salt, socker och salpeterblandningen och låt dem ligga kallt 4 – 5 timmar.
  • Spola av dem i kallt vatten och grilla eller stek dem. Korven kan också frysas rå.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!