• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Halländsk leverkorv

Kök Svenskt
Portioner 2 kg

Ingredienser
  

  • 1000 g lever
  • 800 g fläskkött
  • 800 g späck från gris
  • 1,5 gul lök (grovhackad)
  • 5 dl grädde
  • 20 g salt
  • 5 g socker
  • 5 g vitpeppar (nymald)
  • 2 g kryddpeppar (nymald)

Instruktioner

  • Mal lever, kött och späck samt lök, fint (2-3 mm hålskiva).
  • Blanda det malda köttet med övriga ingredienser.
  • Arbeta smeten väl ca 15 min.
  • Stoppa smeten i vanliga krokfjälster och knyt av korvar á 20 cm längd.
  • Sjud korven i lättsaltat vatten ca 35-45 min.
  • Kyl korven snabbt med rinnande kallt vatten eller isvatten.
  • Skiva och lägg på knäckemacka.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!