• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Grynkorv 2

Kök Svenskt
Portioner 1 kg

Ingredienser
  

  • 1 kg fläskkött (malet)
  • 500 g korngryn
  • 0,5 tsk vitpeppar (mald)
  • 2 msk salt
  • 0,5 tsk kryddpeppar (stött)
  • 1 tsk socker

Korvskinn

  • Svinfjälster

Instruktioner

  • Blötlägg grynen i vatten minst 2 timmar.
  • Finhacka löken, blanda gryn, lök och fläskkött.
  • Smaka av med kryddor, det gör du genom att steka några små bullar.
  • Fyll korvskinnen, men inte för hårt.
  • Lägg korvarna i ett fat, salta dem lätt och låt dem vila kallt till följande dag.
  • Spola korvarna i kallt vatten innan du fryser in dem.
  • Koka korven 30- 45 minuter på svag värme så att fjälstret inte går sönder. Det blir gott om du tillsätter några lökar, skivade morötter, kryddnejlikor och lagerblad.
  • Serveras helst med potatismos och gröna ärter.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!